My Photo
Name:
Location: Budapest, Hungary

Tuesday, April 17, 2007

Berki Tamás a Jókai Klubban
Budapest, 2007. március 30, péntek – A bornak sokat köszönhetek, de legutóbb egy igen graftos Berki Tamás koncertet is a Jókai klubban.

Otthon megvan még valahol egy Berki nagylemezem ("Igazi paradicsom"), őrizgetem több száz más lemezzel együtt - 20 éve talán. Akkoriban meg is hallgattam egy párszor, ám azóta egyszer sem.

20 év alatt egy gyerek felnő. 20 évvel ezelőtt többször hallgattunk zenét, csak zenét, a lemezjátszó előtt, a zenére tényleg figyelve.

Nem úgy mint mostanában, valamivel együtt, valamivel párhuzamosan, úgy hogy igazán semmire sem figyelünk rendesen.

Modern kor, modern élet, habzsolunk, de semmit sem élvezünk igazán, úgy ahogy megérdemelné.

„Csak” egy kis borkóstolót tartottunk a Jókai klub színháztermének előterében, persze nem volt véletlen, hogy éppen a klub jazz koncertjeit szemeltük ki erre a célra és nem más rendezvényeket.

Szeretem a jazzt. Egy hónapja Frankie Látó Gipsy Swingjét élveztük, igen szó szerint élveztük.


Az kifinomult zenélés volt, Berki kvartettje zenéjének széles dinamikájával viszont majd szétrobbantotta a színpadot. Hatásos volt.


Mondtam is neki a koncert után, hogy a 20 évvel ezelőtti lemez, amelyről több dalt is elénekelt pénteken este, egészen más volt, mint élőben. Az élő élmény volt, ég és föld a lemezhez képest.

A felállás: Berki Tamás ének, Mohai Tamás gitár, Mohai Győző dob, Plútó Horváth József basszusgitár. Tóth Viktor (szaxofon, fuvola, billentyűk) most nem játszott.




Nem tartok koncertismertetőt, mert ahhoz kevés a Berki-tudásom, beszéljenek inkább a koncert képei. Egy biztos, legközelebb is megyek.


Az április kimarad a Jókaiban, májusban lesz a következő jazz koncert…


(Fotók: Copyright 2007 Váradi Emil. Ha fotóra van szüksége, kérjen a varadi.emil@t-online.hu e-mail címen! )

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home